Usluge

Posredovanje u prodaji nekretnina

Agažiranjem naše agencije ubrzati ćete prodaju Vaše nekretnine zbog jednostavnog razloga koncentracije nekretnina u našoj ponudi. Često potencijalni kupci nekretnina iskažu interes za neku određenu nekretninu iz naše ponude koju žele razgledati, ali također žele razgledati i ostale slične nekretnine iz naše ponude i tada im mi nudimo razgledavanje više nekretnina iz naše aktualne ponude pa se često kupci odluče za kupnju potpuno različite nekretnine od one za koju su prvobitno iskazali interes.

Također postoje slučajevi da kupci traže nekretninu u točno određenom kvartu, ulici ili zgradi nekog  grada pa je onda radi širine naše ponude uvijek bolje da imamo više nekretnina u ponudi upravo u traženom kvartu, ulici ili zgradi. Možda se kao samostalni prodavatelj nekretnine nećete imati priliku susresti sa takvim potencijalnim kupcima nekretnina.

Ako želite posredovanje naše agencije možemo Vam ponuditi dvije vrste ugovora o posredovanju. Jedna vrsta ugovora je potpuno liberalan, tzv. otvoreni tip ugovora sklapanjem kojeg ne gubite Vašu autonomiju samostalne prodaje Vaše nekretnine, a isto tako možete bez zapreka angažirati i više ovlaštenih posrednika u prometu nekretnina za isti posao. 

Druga vrsta ugovora koje sklapamo sa našim klijentima je ugovor isključivog tipa prema kojem je Vaša nekretnina u posredovanju samo u našoj agenciji, tj. naši klijenti tada nemaju pravo zaključiti ugovor o posredovanju u prodaji iste nekretnine sa drugim ovlaštenim posrednicima u prometu nekretnina. Posrednnička naknada koju ugovaramo isključivim ugovorom o posredovanju je redovito niža od one koju ugovaramo otvorenim tipom ugovora o posredovanju u prodaji nekretnina.

Uvjeti pod kojima poslujemo navedeni su u našim Općim uvjetima poslovanja, no ugovorom o posredovanju često ugovaramo odredbe koje se u nekim dijelovima razlikuju od odredbi naših Općih uvjeta posredovanja i tada se prilikom posredovanja primjenjuje ono što je konkretnim zaključenim ugovorom o posredovanju ugovoreno.

Svakako nisu ni zanemarivi savjeti koji ćete od nas dobiti u vezi Vaše nekrentine, a kojima ćemo nastojati ubrzati prodaju iste, savjeti kojima ćemo Vas pripremiti za pregovore sa kupcima, a pogotovo savjeti tijekom kupoprodajnog postupka s ciljem Vaše pravne sigurnosti od sklapanja predugovora i ugovora o kupoprodaji Vaše nekretnine, kupčeve isplate ugovorene cijene Vaše nekrentine pa sve do predaje Vaše nekretnine u posjed kupcu. 

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca koji se nalazi u našim Kontaktima.  

 

 

Posredovanje u kupnji nekretnina

Ako kao kupac nekretnine na tržištu ne možete pronaći odgovarajuću nekretninu za kupnju, možete angažirati nas za pronalaženje odgovarajuće Vam nekretnine i time ćete ubrzati postupak kupnje željene nekretnine.

Takvu vrstu usluge možemo Vam pružiti uz obvezno zaključivanje ugovora o posredovanju kojim je točno opisana nekretnina koju potražujete. Zaključeni ugovor o posredovanju u kupnji nekretnine ne obvezuje Vas na kupnju nekretnine koju smo za Vas pronašli ako Vam ona u bilo kojem pogledu ne odgovara. Vaša ugovorena obveza prema nama kao posredniku u kupnji nekretnine stupa na snagu samo ako se odlučite na kupnju ponuđene Vam nekretnine.

Ako se odlučite za kupnju neke od ponuđenih Vam nekrentina, temeljem ugovora o posredovanju imate pravo na najopsežniji paket naših usluga ESTATE 3, a koji paket usluga je naveden u našim Općim uvjetima poslovanja.

Ako želite posredovanje naše agencije u kupnji određene nekretnine, možemo Vam ponuditi ugovor o posredovanju otvorenog tipa tako da istovremeno možete bez zapreka za isti posao angažirati više ovlaštenih posrednika u prometu nekretnina.

Prilikom navedenog posredovanja savjetovati ćemo Vas u kupnji odabrane nekretnine, a također ćemo Vas kao kupca potpuno pravno zaštiti tijekom kupoprodajnog postupka.   

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca koji se nalazi u našim Kontaktima.  

 

 

Savjetovanje

Osim usluga posredovanja u prometu nekretnina nudimo Vam i uslugu savjetovanja u svezi prodaje ili kupnje određene nekretnine.

Naši savjeti najčešće se odnose na savjetovanje u svezi realne tržišne vrijednosti određene nekrentine, na obvezno ažuriranje zemljišnoknjižnog izvatka i posjedovnog lista nekretnine, savjeti u svezi energetskog certificiranja nekretnina, pribavljanje dokumentacije nekretnine (građevinska dozvola, uporabna dozvola i sl.), savjetovanje u pripremi kupoprodajne dokumentacije, pripreme dokumentacije nekrentine potrebne za kupnju iste putem kredita, priprema same nekretnine za uspješnu prodaju itd.

Uvjeti pod kojima pružamo navedene usluge navedeni su u našim Općim uvjetima poslovanja.

Sve navedene udluge savjetovanja besplatne su za naše klijente, potpisnike ugovora o posredovanju u prodaji ili kupnji nekretnina.

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca koji se nalazi u našim Kontaktima.     

 

 

Izrada energetskog certifikata

U suradnji sa našim poslovnim partnerima, pravnim i fizičkim osobama ovlaštenima za energetsko certificiranje, možemo Vam osigurati brzo i jednostavno pribavljanje energetskog certifikata za Vašu nekretninu.

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca koji se nalazi u našim Kontaktima.  

 

 

Procijena vrijednosti nekretnine 

U suradnji sa našim poslovnim partnerima, pravnim i fizičkim osobama, sudskim vještacima  ovlaštenima za izradu elaborata procjene vrijednosti nekretnina, možemo Vam osigurati procjenu vrijednosti Vaše nekretnine. 

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca koji se nalazi u našim Kontaktima.